Ga terug
+ servings
Wit bordje met een Italiaans wolken ei

Italiaanse wolken eieren

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 63kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 4g
,
Macro vetten: 56%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 38%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius voor een hete lucht oven en anders op 200° Celsius.
  • Splits de eieren en probeer de dooiers heel te houden, door elke dooier voorzichtig in een apart kommetje of beker te doen.
    eidooiers in bekers
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Zet je mixer eerst op een lage stand en zodra de eiwitten iets steviger worden kan je je mixer op een hoge stand zetten.
    Elektrische mixer met kom met eiwit
  • Zodra de eiwitten stijf zijn en pieken gaan vormen stoppen met kloppen.
    Kom met stijfgeklopt eiwit
  • Vet de garneerringen in met wat boter en zet ze op een bakplaat die bedekt is met een vel bakpapier.
    Ingevette kookring op bakpapier
  • Verdeel de stijfgeklopte eiwitten over de garneerringen en maak een kuiltje in het midden.
    Bakring met kui
  • Zet de garneerringen 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze stevig zijn geworden en lichtbruin aan de randjes.
    Garneerring met gegaard eiwit
  • Haal de gegaarde eiwitten uit de oven en laat in elke garneerring voorzichtig een eidooier in het kuiltje glijden. Strooi eventueel wat zout en peper over de dooiers en zet 5 minuten in de oven.
    Garneerring met gegaard eiwit en eidooier in het midden
  • Zodra de eidooier stevig is geworden direct serveren.
    Wit schoteltje met wolken ei

Variaties

  • Je kan fijn gesneden stukjes groente, zoals paprika, of salami of geraspte (Parmezaanse) kaas, door het eiwit mengen voordat je het in de garneerring doet.
    Kom met eiwit met stukjes salami