Pers de sinaasappel uit.
Gebruik een zesteur om sinaasappelrasp te krijgen.
Hak de walnoten in stukjes en doe in een kom.
Breng in een steelpannetje de cranberries sinaasappelsap, sinaasappelrasp en kaneel aan de kook en laat zachtjes op matig-laag vuur inkoken.
Pel de ui en snij dan in zo klein mogelijke stukjes.
Doe het gehakt in een kom en maak op smaak met peper en zout.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is de rode ui toevoegen en het vuur lager draaien naar matig. De ui zachtjes gaar laten bakken.
Bruin het gehakt in de rest van de olijfolie op matig-hoog vuur.
Doe de gebakken ui, ingedikte cranberries en de stukjes walnoot in een kom.
Voeg het gebruinde gehakt (al het gehakt moet goed gebruind zijn) toe aan de kom met cranberries en meng door elkaar heen. Proef de vulling, als je het te zuur vindt smaken voeg je nog wat extra kaneel toe.
Gebruik een staafblender om de vulling voor de kalkoen te pureren.
Pureer de vulling, maar er mogen nog best wat stukjes walnoot of cranberry inzitten.