Ga terug
+ servings
keto hamburgerbroodjes met gluten

Keto hamburgerbroodje

4 personen
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

Keto hamburgerbroodjes

  • 40 gram psyllium (vezels dus niet poeder!)
  • 4 eetlepels gluten (40 gram)
  • 40 gram extra fijn amandelmeel (bijvoorbeeld van de Notenshop)
  • 2 theelepels bakpoeder (10 gram)
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 130 ml warm water
  • 130 gram roomkaas
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Voedingswaardes

Calorieën: 337kcal
,
Eiwitten: 14g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 26g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 17%
,
Macro eiwitten: 16%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160° Celsius.
  • Zeef het bakpoeder door een theezeefje.
    Doe het bakpoeder door een theezeefje
  • Zeef de gluten ook door het theezeefje en voeg ze aan de bakpoeder toe.
    gluten zeven
  • Voeg nu het extra fijne amandelmeel toe (niet zeven).
    extra fijn amandelmeel kan je bij de notenshop online kopen
  • Voeg ook de psyllium en een snufje zout aan de kom toe (niet zeven). Alle droge ingrediënten goed door elkaar heen mengen en eventuele klontjes fijn drukken.
    alle droge ingrediënten door elkaar heen roeren en zorgen dat je geen klontjes hebt
  • Splits de eieren. Het eiwit apart zetten. Doe de eidooiers in een kom en voeg de roomkaas toe. Meng door elkaar heen.
    Splits de eieren en voeg de roomkaas aan de eidooiers toe. Hou de eiwitten apart in een andere kom.
  • Voeg het warme water toe en meng totdat je een gladde lichtgele massa hebt.
    Voeg het warme water aan de eidooiers en roomkaas toe
  • Voeg nu steeds een scheutje van de eidooier mix aan de kom met droge ingrediënten toe. Roer door met een siliconen spatel en pas als alle vloeistof opgenomen is, voeg je opnieuw een scheutje toe.
    Voeg de eidooiermix in kleine scheutjes aan de droge ingrediënten toe
  • Ga zo door totdat je alle vloeistof gebruikt hebt.
    ga zo door totdat je alle vloeistof gebruikt hebt, je hebt nu een stevig maar nog wat nattig deeg
  • Klop nu de eiwitten stijf met een elektrische (hand) mixer.
    eiwitten goed stijf kloppen met een elektrische mixer
  • Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan de kom met het beslag.
    voeg de stijfgeklopte eiwitten aan het beslag toe
  • Schep de stijfgeklopte eiwitten met een lepel door het beslag. Niet roeren want dan gaat het lucht uit de eiwitten. Rustig beetje bij beetje door scheppen.
    met een metalen lepel de eiwitten door het beslag scheppen
  • Dek het beslag met een theedoek af en laat het 30 minutenn rusten.
    dek de kom met beslag af en laat het 30 minuten rusten
  • Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron. Vet de kookringen met wat gesmolten roomboter in en zet ze op een bakplaat met een vel bakpapier.
    smelt de boter in de magnetron of in een steelpannetje
  • Zodra de 30 minuten om zijn, maak je je handen nat met koud water en kneed je het beslag even goed door.
    kneed het beslag met natte koude handen even goed door
  • Verdeel het beslag in porties en kneed elke portie in een mooi bolletje.
    het beslag goed kneden en er bolletjes van maken.
  • Bestrijk de bovenkant van elk broodje met gesmolten roomboter.
    bestrijk de bovenkant van elk bolletje met de gesmolten roomboter
  • Strooi sesamzaadjes over elk broodje heen. Doe in een kookring op de bakplaat.
    sesa,zaadjes over de broodjes strooien
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de hamburgerbroodjes 30 minuten op 160° Celsius in de voorverwarmde oven. De broodjes moeten aan de bovenkant goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant klopt. Als ze niet hol klinken langer door laten bakken onder in de oven (zodat de bovenkant niet te donker wordt of de bovenkant afdekken met aluminiumfolie).
    broodjes in de voorverwarmde oven bakken
  • De textuur van de keto hamburgerbroodjes is mooi verend en luchtig net zoals 'gewoon' brood.
    Textuur van een keto hamburgerbroodje