Ga terug
+ servings

Feta-tomatenschotel

4 personen
5 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram witte kaas
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 150 gram middelgrote tomaten
  • 75 gram gemengde olijven met pit
  • 10 gram basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 204kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 17g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
  • Snij de feta of witte kaas in kleine blokjes.
    In plaats van feta kan je ook witte kaas gebruiken in deze lekkere ovenschotel met tomaatjes en basilicum
  • Was de cherry tomaatjes en trostomaten. Snij de trostomaten in stukjes die ongeveer even groot als de cherry tomaatjes zijn. Laat de cherry tomaatjes heel.
    Deze feta-tomatenschotel is lekker als je een combinatie van trostomaten en cherry tomaatjes gebruikt
  • Laat de olijven uitlekken. Rangschik de feta, tomaten en olijven in een ovenschaal, maak op smaak met vers gemalen peper en zout en drizzle de olijfolie er overheen. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was de basilicum en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Zodra je feta-tomatenschotel klaar is strooi je de basilicumblaadjes er overheen.
    Feta-tomatenschotel van Jamie Oliver