Ga terug
+ servings
Witte schaal haringsalade gegarneerd met hardgekookt ei

Keto haringsalade

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 gram gekookte rode bietjes (uitlekgewicht)
  • 1 bosui
  • 200 gram ijsbergsla
  • 200 gram haring (maatjesharing)
  • 100 ml mayonaise
  • 50 ml volle yoghurt
  • 50 gram zilveruitjes in zuur
  • 50 gram augurkjes in zuur
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 359kcal
,
Eiwitten: 17g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 28g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de eieren er in leggen en de eieren 8 minuten laten koken. Je kan natuurlijk ook ingemaakte eieren gebruiken.
    Steelpan met 4 eieren
  • Snij de haring in stukjes.
  • Laat de bietjes uitlekken.
  • Haal het buitenste blaadje van het bosuitje af en snij de worteltjes eraf. Snij de bosui in ringetjes.
    Snij de bosui in ringetjes
  • Haal de buitenste bladen van de sla en snij de sla in stukken.
  • Spoel de eieren onder de koude kraan af, pel ze en snij ze in stukjes. Hou 1 ei apart en snij in plakjes om mee te garneren.
    Witte snijplank met in stukjes gesneden hardgekookt ei
  • Was de peterselie. Dep droog en snij of knip in stukjes (ook de steeltjes gebruiken).
  • Laat de zilveruitjes uitlekken, weeg ze en halveer ze.
  • Laat de augurkjes uitlekken, weeg ze en snij in plakjes.
    Snijplank met augurken en potje Jumbo augurken in zuur
  • Doe alles in een ruime kom (behalve plakjes ei en augurk om mee te garneren), voeg de mayonaise toe en meng alles door elkaar heen. Maak op smaak met peper en zout.