Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de eieren er in leggen en de eieren 8 minuten laten koken. Je kan natuurlijk ook ingemaakte eieren gebruiken.
Snij de haring in stukjes.
Laat de bietjes uitlekken.
Haal het buitenste blaadje van het bosuitje af en snij de worteltjes eraf. Snij de bosui in ringetjes.
Haal de buitenste bladen van de sla en snij de sla in stukken.
Spoel de eieren onder de koude kraan af, pel ze en snij ze in stukjes. Hou 1 ei apart en snij in plakjes om mee te garneren.
Was de peterselie. Dep droog en snij of knip in stukjes (ook de steeltjes gebruiken).
Laat de zilveruitjes uitlekken, weeg ze en halveer ze.
Laat de augurkjes uitlekken, weeg ze en snij in plakjes.
Doe alles in een ruime kom (behalve plakjes ei en augurk om mee te garneren), voeg de mayonaise toe en meng alles door elkaar heen. Maak op smaak met peper en zout.