Ga terug
+ servings
piadine

Piadine

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 75 gram ricotta
  • 1 theelepel psyllium
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 136kcal
,
Eiwitten: 10g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 9g
,
Macro vetten: 59%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 29%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150º celsius en zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Als de eieren uit de koelkast komen, leg ze dan 10-15 minuten in een kom met lauw kraanwater.
  • Splits de eieren. Doe de eiwitten in een beker voor een staafmixer en de eidooiers in een andere kom.
  • Meng de eidooiers met de ricotta, de psyllium en het bakpoeder door elkaar met een garde of een vork.
  • Klop de eiwitten stijf met het snufje zout. De eiwitten moeten zo stijf zijn, dat als je de beker op zijn kop houdt, ze niet bewegen.
    eiwitten heel stijf kloppen
  • De eiwitten voorzichtig door het eidooier-ricotta mengsel scheppen. Het mengsel moet mooi luchtig worden.
  • Doe een vel bakpapier op een ovenplaat en maak 8 hoopjes beslag op de bakplaat als je kleine piadine wilt of 4 grotere hopen als je de piadine wilt dubbelvouwen.
  • Bak in 10-15 minuten op 150º celsius goudbruin.