Ga terug
+ servings
venkelsalade met bleekselderij

Venkelsalade met bleekselderij

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 venkelknollen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 0.5 eetlepel citroensap
  • theelepel grofgemalen peper
  • theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 153kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 14g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 18%
,
Macro eiwitten: 3%

Instructies

  • Was de venkelknollen en de bleekselderij stengels en dep droog. Haal het loof van de venkel af en hou dit apart.
    Venkelknollen halveren
  • Haal zonodig bruine stukken van de venkel af. Halveer de venkelknol in de lengte en snij dan met een mandoline in flinterdunne lucifer staafjes.
    Snij de venkel in flinterdunne lucifer houtjes
  • Snij de bleekselderij in heel kleine reepjes (zo groot als een lucifer).
    Snij de bleekselderij in flinterdunne staafjes
  • Snij het venkelloof in wat grotere stukken.
  • Doe de olijfolie, citroensap, peper en zout in een kopje en roer goed door elkaar heen.
    sinaasappelolijfolie
  • Doe de venkel en bleekselderij en de dressing in een schaal en meng goed door elkaar heen. Garneer met het venkelloof.
    venkelsalade met bleekselderij