½cayenne peper(afhankelijk van hoe heet je het wilt)
2teentjes knoflook
1theelepelzout
1theelepelgrofgemalen peper
Salsa
150gramcherry tomaatjes
25gramkoriander
2bosui
¼theelepelcayenne peper
½theelepelknoflookpoeder
½theelepelzout
½theelepelgrofgemalen zwarte peper
½limoen
3eetlepels extra vierge olijfolie
Voedingswaardes
Calorieën: 749kcal
,
Eiwitten: 36g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 61g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 19%
Instructies
Chili con carne (ik maak een grote portie en vries een deel in, daarom zie je op de foto's grote hoeveelheden)
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan op hoog vuur.
Maak de knoflook schoon en snij in stukjes.
Maak de ui schoon en snij in stukjes.
Doe de knoflook en ui in de pan en draai het vuur naar matig. De knoflook mag niet verbranden. Roer af en toe even door en zet het vuur zo nodig nog lager.
Was de paprika. Snij doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snij dan in stukjes. Doe hetzelfde met de cayenne peper. Hoeveel cayenne peper je gebruikt hangt af van hoe heet het pepertje is en hoe heet jij de chili con carne wilt hebben.
Voeg het gehakt, zout en peper aan de pan toe en roer door. Zet het vuur nu op matig-hoog en bruin het gehakt aan alle kanten door het af en toe te roeren.
Bruin het gehakt aan alle kanten op matig-hoog vuur. Schep af en toe even door.
Voeg de tomatenblokjes met sap toe en roer door.
Voeg nu de groene paprika en fijngesneden cayenne peper toe en roer door elkaar heen.
Roer alles door en laat 30 minuten op matig vuur koken. Als je je chili con carne 60 minuten zachtjes laat koken, krijgt het nog meer smaak.
Salsa
Was de cherry tomaatjes en halveer ze.
Was de bosuitjes en snij het uiteinde met de worteltjes eraf. Snij de bosuitjes in stukjes.
Doe alles in de beker van een handblender of de kleine kom van een keukenmachine. Voeg zout en peper toe.
Was de koriander en snij of knip in stukjes. Gebruik ook de steeltjes.
Voeg de koriander aan de mengbeker toe. Voeg de olijfolie ook toe.
Snij de limoen in half en pers beide helften uit en voeg toe aan de mengbeker. Het zuur van de limoen zorgt er voor dat een heel hete chili con carne minder heet smaakt. Dus als je per ongeluk je chili te heet gemaakt hebt, voeg dan extra limoen aan deze salsa toe.
Voeg zout en peper toe en blend alles dan tot een saus. Doe in een kom en zet in de koelkast totdat je serveert.