Ga terug
+ servings
Kofte

Kofte

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram lamsgehakt
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 0.5 theelepel gemalen peper
  • 0.5 theelepel zout
  • 75 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 527kcal
,
Eiwitten: 22g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 48g
,
Macro vetten: 82%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Meng het gehakt, de pijnboompitten en specerijen goed door elkaar heen.
    Gehakt met de specerijen mengen
  • Maak langwerpige gehaktballetjes van het gehakt. Spoel je handen tussendoor onder de koude kraan af zodat je mooie stevige gehaktballetjes kan maken. Doe de gehaktballetjes op saté prikkers.
  • Verwarm de roomboter in een ruime koekenpan op matig-hoog vuur. Bruin de kofte aan beide zijden in ongeveer 5 minuten. Doe dan een scheutje water in de pan en de deksel op de pan. Laat nog een minuut of 5-10 zachtjes doorkoken.
    Gehakt aan beide zijden bruinen