Ga terug
+ servings
Wit bord met Cobb salade

Cobb salade

3 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Salade

  • 2 avocado's
  • 100 gram middelgrote tomaten
  • 200 gram ijsbergsla
  • 3 eieren
  • 70 gram plakjes ontbijtspek of Parmaham
  • 300 gram kip
  • 75 gram blauwe kaas (niet te sterk, dus geen Roquefort)

Cobb dressing

  • 60 ml mayonaise
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 theelepel dragon (gedroogd)
  • 1 theelepel platte peterselie (gedroogd)
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel zeezout (optioneel, hangt af van hoe zout de kaas is)
  • 0.25 theelepel zwarte peper
  • paar steeltjes verse bieslook om te garneren (optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 723kcal
,
Eiwitten: 27g
,
Bruto koolhydraten: 17g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 63g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

Salade

  • Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, leg je de eieren in de pan. Laat de eieren 8 minuten koken.
  • Verwarm een kleine koekenpan op matig-hoog vuur. Zodra de pan heet is, voeg je het ontbijtspek toe (zonder boter) en bak je het in een paar minuten krokant. Roer wel af en toe even om.
    Ontbijtspek krokant bakken
  • Was de sla en droog in een slacentrifuge of met keukenpapier. Snij of scheur de sla in stukjes. Maak de avocado schoon en snij in blokjes.
    avocado in blokjes snijden
  • Snij de blauwe kaas in blokjes en doe in een kom.
  • Snij de kip zo nodig in kleine stukjes en voeg aan de kom toe. Voeg de avocado en sla ook toe.
    Doe de kip en avocado in een kom
  • Zodra de eieren hardgekookt zijn, spoel je ze onder de koude kraan en pel je ze. Snij de eieren in stukjes.
    hardgekookte eieren
  • Was de tomaat en snij in stukjes. Voeg de tomaat en eieren aan de kom met kip toe.

Cobb dressing

  • Maak mayonaise of gebruik kant-en-klare mayonaise.
    mayonaise
  • Was de verse kruiden. Knip de peterselie in stukjes en haal de dragon van de takjes af. Voeg samen met knoflookpoeder, uienpoeder, peper, zout en Worcestershire saus aan de mayonaise toe en meng door elkaar heen.
  • Meng de saus door de kipsalade en verdeel de kipsalade over de schaal met sla. Kruimel het knapperige ontbijtspek over de salade heen. Garneer met wat verse bieslook.
    Cobb salade