Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met geroosterde pijnboompitten
2
personen
5
minuten
minuten
Ingrediënten
150
gram
little gem of romaine salade
(of ijsbergsla)
75
gram
rode paprika
0.5
bosui
200
gram
komkommer
50
gram
cherry tomaatjes
1
eetlepel
pijnboompitten
Vinaigrette
0.5
theelepel
Franse mosterd
1
eetlepel
witte wijnazijn
3
eetlepels
extra vierge citroen olijfolie
⅛
theelepel
zout
⅛
theelepel
peper
Voedingswaardes
Calorieën:
200
kcal
,
Eiwitten:
3
g
,
Bruto koolhydraten:
9
g
,
Netto koolhydraten:
6
g
,
Vetten:
18
g
,
Macro vetten:
77
%
,
Macro koolhydraten:
17
%
,
Macro eiwitten:
6
%
Instructies
Was de sla en droog de sla met een sla centrifuge of keukenpapier. Snij of scheur de sla in stukjes.
Snij de bosui om ringetjes.
Was de tomaatjes en halveer ze. Snij de komkommer in blokjes.
Was de paprika en dep droog. Haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika dan in stukjes of reepjes.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng door elkaar heen.
Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een beker en meng goed met een vork. Meng de vinaigrette door de sla.
Rooster de pijnboompitten heel kort op een laag vuur zonder toegevoegd vet en strooi de pijnboompitten over de salade (liefst vlak voor het opdienen).