Kneed de avocado zachtjes zodat je hem straks makkelijk uit de schil kan halen. Snij hem dan doormidden. Steek een scherp mesje in de pit en trek hem er voorzichtig uit.
Haal de avocado voorzichtig met een theelepel uit de schil, probeer hem zo heel mogelijk te houden.
Snij een dun plakje van de onderkant af, zodat je een mooi open rondje krijgt waar het ei straks in kan. Doe dit voor beide helften.
Verhit de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan en zodra het heet is leg je de avocado helften in de pan. Breek in elke helft een ei. Het zal onder de avocado wat uitlopen, maar dat geeft niet.
Als je je eidooier helemaal doorgekookt wilt, leg dan een deksel of een bord op je koekenpan.
Zodra je ei is zoals je het hebben wilt, schuif je de gevulde avocado's op een bordje en maak je ze op smaak met peper, zout en eventueel wat (gerookte) paprikapoeder.