Snij de little gem salade doormidden en hol dan uit of maak een paar stapeltjes van de wat grotere bladeren. De rest kan je in stukjes snijden voor de vulling.
Maak de avocado's schoon en snij in blokjes.
Snij de ui in kleine stukjes.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Was de koriander en snij of knip in stukjes (ook de steeltjes).
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Meng wat foelie door de kipfilet heen voor extra smaak als je de kipfilet gaat bakken. Als je de kipfilet kookt sla je dit over.
Je kan de blokjes kipfilet in een steelpannetje met wat water gaar koken, of in een koekenpannetje met wat extra vierge olijfolie in 10 minuten gaar bakken.
Doe alles nu in een kom (hou ongeveer een eetlepel pijnboompitten apart om mee te garneren) en voeg de gerookte paprikapoeder toe.
Voeg de mayonaise toe en meng door elkaar heen. Vul de uitgeholde little gem salade met de kip-avocado salade en garneer met de rest van de pijnboompitten.