Ga terug
+ servings
Thais gekruid gehakt in slabootjes

Thais gekruid gehakt in een slabootje

4 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 125 ml kokosolie
  • 600 gram gehakt (half en half of runder of kipgehakt)
  • 2 eetlepels Thaise groene curry paste
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 10 gram verse munt (alleen de blaadjes)
  • 10 gram verse koriander
  • 4 little gem salade
  • 400 ml creme fraiche
  • 230 gram Jumbo zoete pepers met zachte kaas optioneel

Voedingswaardes

Calorieën: 881kcal
,
Eiwitten: 28g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 83g
,
Macro vetten: 83%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

  • Maak je eigen Thaise groene curry paste of gebruik kant-en-klare Thaise groene curry paste.
  • Smelt het kokosvet op matig-hoog vuur in een grote braadpan. Zodra het vet heet is voeg je het gehakt toe. Bruin het gehakt in 8-10 minuten, door het regelmatig door te roeren.
    kokosvet smelten
  • Zodra het gehakt helemaal bruin is voeg je de curry paste toe en roer je het weer even goed door elkaar heen. Laat het gehakt nu 2 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.
    Gehakt bruinen
  • Schil de rode ui en snij hem in dunne plakjes of stukjes. Voeg aan het gehakt toe. Pers de limoen en voeg het limoensap ook aan het gehakt toe.
    Rode ui schillen en fijnsnijden
  • Snij of knip de koriander (blaadjes en steeltjes) in grove stukken.
    Koriander in grove stukken snijden
  • Haal de blaadjes van de munt van de steeltjes af en knip of hak de muntblaadjes ook in grove stukken. Voeg de koriander en de muntblaadjes aan het gehakt toe en roer door elkaar heen.
    Muntblaadje in stukken snijden
  • Trek de bladen van de Little Gem af en stapel ze op zodat je bootjes krijgt.
    Slabootjes maken
  • Vul de slabootjes met het gehaktmengsel en garneer elk bootje met een flinke eetlepel crème fraîche. Leg eventueel de gevulde pepertjes in het midden.
    Thais gekruid gehakt in slabootjes