Ga terug
+ servings
Wit bord met Keto maaltijdsalade met kip 1

Keto maaltijdsalade met kip

4 personen
10 minuten
25 minuten

Ingrediënten

  • 450 gram bloemkool (als je diepvries bloemkoolroosjes gebruikt, ze dan eerst laten ontdooien)
  • 400 gram kipfilet (of kippendijtjes)
  • 150 gram ontbijtspek
  • 300 gram spinazie
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 728kcal
,
Eiwitten: 42g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 58g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

  • Verhit een braadpan die groot genoeg is voor je kipfilet op hoog vuur (zonder vet toe te voegen). Zodra de pan heet is, de plakjes ontbijtspek toevoegen. Keer ze wel af en toe om. Zet het vuur zonodig wat lager, zodat het spek niet kan verbranden. Zodra het spek knapperig is haal je het uit de pan en zet je het apart.
    Ontbijtspek bevat van nature gezonde vetten
  • Snij de kipfilet in dunne reepjes, zodat ze snel gaar zijn.
  • Maak de knoflook schoon en snij of hak in heel kleine stukjes.
    Snij de knoflook in kleine stukjes
  • Verwarm de helft van de olijfolie in de braadpan waar nog spekvet inzit. Zodra de olie heet begint te worden de kipfilet en knoflook toevoegen. Zet het vuur op matig-hoog en roer af en toe even door. Laat de kipfilet in een minuut of 10 garen. De kip is gaar als hij overal mooi wit van binnen is. Als je kippendijtjes gebruikt, dan kan het vlees nog een beetje roze zijn.
    Kip garen in de braadpan
  • Snij de bloemkool in kleine stukjes (ook de stronk) en breng aan de kook in een pan met ruim water en wat zout. Kook de bloemkool in een minuut of 5 bijtgaar. Je moet er met een vork in kunnen prikken zonder dat de bloemkool uit elkaar valt.
    De in kleine stukjes gesneden bloemkoolstronk met de bloemkoolroosjes in water met wat zout bijtgaar koken.
  • Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
    Bloemkool goed laten uitlekken in een vergiet
  • Was de spinazie en laat in een vergiet uitlekken.
    Spinazie wassen en laten uitlekken in een vergiet
  • Doe de rest van de olijfolie in een kookpan. Zodra de olie heet is, de spinazie toevoegen. Zodra de spinazie geslonken is, haal je hem van het vuur en laat je de spinazie in een vergiet uitlekken.
    Spinazie smoren in wat boter
  • Meng de room met de mascarpone met een staafmixer.
    Room en mascarpone met een staafmixer goed mengen
  • Voeg de room toe aan de braadpan met kipfilet, zet het vuur op matig. De room mag niet gaan koken.
  • Zet het vuur nu uit en voeg de uitgelekte spinazie aan de kipfilet toe.
  • Voeg nu ook het apart gezette spek toe aan de braadpan.
    Het knapperige spek toevoegen aan de braadpan.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de pan met kipfilet en voeg de uienpoeder toe.
    Rasp de Parmezaanse kaas over de kipfilet.
  • Tot slot de bloemkool toevoegen en alles door elkaar mengen.
    Bloemkool door de kipfilet mengen.