450grambloemkool(als je diepvries bloemkoolroosjes gebruikt, ze dan eerst laten ontdooien)
400gramkipfilet(of kippendijtjes)
150gramontbijtspek
300gramspinazie
60mlextra vierge olijfolie
100gramParmezaanse kaas
100mlmascarpone
100mlslagroom
2teentjesknoflook
¼theelepeluienpoeder
peper en zout
Voedingswaardes
Calorieën: 728kcal
,
Eiwitten: 42g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 58g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 23%
Instructies
Verhit een braadpan die groot genoeg is voor je kipfilet op hoog vuur (zonder vet toe te voegen). Zodra de pan heet is, de plakjes ontbijtspek toevoegen. Keer ze wel af en toe om. Zet het vuur zonodig wat lager, zodat het spek niet kan verbranden. Zodra het spek knapperig is haal je het uit de pan en zet je het apart.
Snij de kipfilet in dunne reepjes, zodat ze snel gaar zijn.
Maak de knoflook schoon en snij of hak in heel kleine stukjes.
Verwarm de helft van de olijfolie in de braadpan waar nog spekvet inzit. Zodra de olie heet begint te worden de kipfilet en knoflook toevoegen. Zet het vuur op matig-hoog en roer af en toe even door. Laat de kipfilet in een minuut of 10 garen. De kip is gaar als hij overal mooi wit van binnen is. Als je kippendijtjes gebruikt, dan kan het vlees nog een beetje roze zijn.
Snij de bloemkool in kleine stukjes (ook de stronk) en breng aan de kook in een pan met ruim water en wat zout. Kook de bloemkool in een minuut of 5 bijtgaar. Je moet er met een vork in kunnen prikken zonder dat de bloemkool uit elkaar valt.
Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
Was de spinazie en laat in een vergiet uitlekken.
Doe de rest van de olijfolie in een kookpan. Zodra de olie heet is, de spinazie toevoegen. Zodra de spinazie geslonken is, haal je hem van het vuur en laat je de spinazie in een vergiet uitlekken.
Meng de room met de mascarpone met een staafmixer.
Voeg de room toe aan de braadpan met kipfilet, zet het vuur op matig. De room mag niet gaan koken.
Zet het vuur nu uit en voeg de uitgelekte spinazie aan de kipfilet toe.
Voeg nu ook het apart gezette spek toe aan de braadpan.
Rasp de Parmezaanse kaas over de pan met kipfilet en voeg de uienpoeder toe.
Tot slot de bloemkool toevoegen en alles door elkaar mengen.