Ga terug
+ servings
Keto cheeseburger

Keto Cheeseburgers

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Burgers

  • 600 gram rundergehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels pittige paprikapoeder
  • 0.5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 45 ml extra vierge olijfolie
  • 60 gram fontina (of cheddar)
  • 100 gram ijsbergsla (grote bladeren)
  • 50 gram komkommer
  • 2 middelgrote tomaten
  • peper en zout

Pittige paprikasaus

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • chilipoeder (optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 631kcal
,
Eiwitten: 31g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 53g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Verwarm de grill voor op 175° Celsius.
  • Doe het gehakt met de specerijen in een kom.
  • Meng goed door elkaar heen en verdeel het gehakt dan in porties.
    Gehakt in porties verdelen
  • Maak elke portie in een burger.
    Maak elke portie gehakt in een burger
  • Verwarm de grillpan op hoog vuur. Zodra de pan goed heet is de olijfolie toevoegen.
  • Leg de burgers in de hete grillpan en bak ze 2-3 minuten voordat je ze omkeert. Bak de andere kant ook 2-3 minuten. Je burgers zijn dan medium-rare, want ze gaan ook nog even onder de grill.
    Burgers aan beide zijden bakken
  • Snij de fontina in plakken of rasp het. Zodra de burgers bruin zijn, leg je de fontina er op.
    Fontina op de burgers leggen
  • Zet de burgers een paar minuten onder een voorverwarmde grill. De tijd hangt af van hoe je je burgers wilt: medium-rare of doorgebakken. Laat de fontina smelten.
    Fontina op de burger onder de grill laten smelten

Pittige paprika saus

  • Meng de mayonaise, crème fraîche, paprikapoeder en knoflookpoeder door elkaar heen. Proef even en als je het niet pittig genoeg vindt voeg dan wat chilipoeder toe.
    pittige paprikadip

Burger in elkaar zetten

  • Leg een paar bladen ijsbergsla op een bordje. Leg de burger op de ijsbergsla. Doe wat saus op de burger en leg een paar plakjes tomaat en een plakje komkommer op de burger. Strooi er wat zout en peper overheen.
    Leg de burger op de ijsbergsla en leg tomaat en komkommer plus sausje op de burger