Ga terug
+ servings
Perzische eieren

Perzische eieren

3 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 30 ml extra vierge olijfolie (2 eetlepels)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene chili peper (afhankelijk van hoe heet je het wilt)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 6 eieren
  • peper en zout
  • verse koriander (om te garneren)

Voedingswaardes

Calorieën: 249kcal
,
Eiwitten: 13g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 19g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 21%

Instructies

  • Was het pepertje en snij het in de lengte richting doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en gooi die weg. Snij of hak het pepertje in kleine stukjes. Als je je gerecht heel heet wilt, dan kan je de zaadlijsten en zaadjes gebruiken.
  • Maak het teentje knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
    Knoflook kneuzen en dan pellen
  • Verhit de olijfolie op matig-hoog vuur in een ruime koekenpan. Zodra de olie heet is, de knoflook en chilli pepertje toevoegen. Zet het vuur naar matig en laat een paar minuten zachtjes bakken.
  • Voeg nu het blik met tomaten toe en roer even door.
  • Breek de eieren nu voorzichtig in de tomatensaus. Probeer de dooier heel te laten door de eieren niet te hard te breken.
    Breek de eieren voorzichtig in de tomatensaus
  • Doe een deksel (of groot bord) op de pan en laat 5-8 minuten (afhankelijk van hoe je je eieren wilt) garen op matig vuur. Als je een zachte dooier wilt, haal je de pan van het vuur zodra het eiwit stevig is geworden.
  • Garneer eventueel met wat verse koriander.
    Garneer met wat verse koriander