Doe alle ingrediënten voor de soldaatjes in een mok en meng door elkaar met een vork. Vooral de bakpoeder moet goed door gemengd zijn. Doe de bakpoeder zo nodig door een theezeefje om klontjes te vermijden.
Zet de mok 90 seconden in de magnetron op de hoogste stand.
Haal het warme beslag uit de mok en snij in de lengte in plakken. Snij elke plak in lange repen.
Leg de repen op een vel bakpaper op een bakplaat en bak ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de soldaatjes goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de soldaatjes met een zachtgekookt ei.
Zacht gekookte eieren
Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren toevoegen en het vuur hoog draaien zodat het snel opnieuw gaat koken (borrelen).
Zodra het water opnieuw kookt het vuur iets lager draaien, maar het water moet wel zachtjes blijven borrelen. Laat de eieren 6 minuten koken.