Ga terug
+ servings
Keto soldaatjes met een zacht gekookt ei

Keto Soldaatjes met zacht gekookt ei

2 personen
3 minuten
6 minuten

Ingrediënten

Soldaatjes

  • 35 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel zout

Zacht gekookte eieren

  • 2 eieren

Roomboter

  • 60 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 471kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 46g
,
Macro vetten: 86%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 10%

Instructies

Keto soldaatjes

  • Verwarm de oven voor op 200° Celcius.
  • Doe alle ingrediënten voor de soldaatjes in een mok en meng door elkaar met een vork. Vooral de bakpoeder moet goed door gemengd zijn. Doe de bakpoeder zo nodig door een theezeefje om klontjes te vermijden. 
    Soldaatjes beslag
  • Zet de mok 90 seconden in de magnetron op de hoogste stand. 
    beslag in de magnetron
  • Haal het warme beslag uit de mok en snij in de lengte in plakken. Snij elke plak in lange repen. 
    deeg even laten afkoelen
  • Leg de repen op een vel bakpaper op een bakplaat en bak ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de soldaatjes goudbruin en knapperig zijn. 
  • Serveer de soldaatjes met een zachtgekookt ei.
    Keto soldaatjes met zacht gekookt ei voor Pasen

Zacht gekookte eieren

  • Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren toevoegen en het vuur hoog draaien zodat het snel opnieuw gaat koken (borrelen).
  • Zodra het water opnieuw kookt het vuur iets lager draaien, maar het water moet wel zachtjes blijven borrelen. Laat de eieren 6 minuten koken. 
  • Serveer met boter.