Splits de eieren en doe de dooiers in een kom. Klop de dooiers goed los en schenk ze dan in een au bain marie pan. Bewaar de eiwitten in de koelkast.
Verwarm au bain marie en blijf kloppen terwijl je het verwarmt. Na een tijdje kloppen merk je dat de dooiers steeds dikker gaan worden.
Zodra de dooiers dik worden, haal je de pan van het vuur. Laat de dikke gele massa nu een beetje afkoelen en roer het vanille extract er doorheen.
Je voegt nu eerst de mascarpone toe, want daarvoor geeft het niet of de dooiers nog warm zijn. Meng zo goed mogelijk door elkaar heen met een garde.
Voeg dan de room toe en meng weer goed door elkaar heen. Nu is de mix niet meer warm en kan je de yoghurt en mandarijn rasp toevoegen. Meng weer goed door elkaar heen.
Spoel de puddingvormpjes af met koud water en doe de dekseltjes op de bodem.
Giet de yoghurt ijs mix in de vormpjes. Doe de dekseltjes erop en zet in de vriezer. Vries voor minimaal 3 uur.
Serveren
Haal het ijs zeker 20 minuten voordat je het wilt serveren uit de vriezer.
Haal het ijs voorzichtig uit de puddingvormpjes.
Leg het ijs op een bordje en leg er wat bosbessen omheen en boven op. Garneer met een pepermunt blaadje.