Ga terug
+ servings
Keto kip Cordon Blue

Keto kip Cordon Bleu

4 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 100 gram kaas
  • 100 gram spek
  • 2 eetlepels roomboter
  • 60 ml extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 530kcal
,
Eiwitten: 36g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 42g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 27%

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Snij de kipfilet in het dikke gedeelte voorzichtig in en duw er dan het spek en kaas in.
    Kipfilet
  • Duw de kipfilet dicht en zet het vast met 2 houten prikkers. Doe dit met alle kipfilet. 
  • Smelt de boter met de olijfolie in een braadpan op matig hoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, leg je de kip Cordon Blue in de pan en braadt het snel aan alle kanten aan zodat het rondom bruin wordt. Ik haal de prikkers eruit om het vlees te draaien en steek ze er dan weer in. 
  • Zodra de kip rondom gebruind is, zet je het vuur lager en doe je er een scheutje heet water bij, zodat het niet droog kookt. Doe de deksel half op de pan en laat de kip in een minuut of 10 garen (dit is afhankelijk van hoe dun of dik de kipfilet is). Gare kipfilet is mooi wit en mag niet meer roze zijn.