Ga terug
+ servings
Keto chocolade mousse

Keto chocolade mousse

4 personen
3 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 80 gram 85% chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 50 gram mascarpone
  • 0.25 theelepel vanille aroma of rum aroma

Voedingswaardes

Calorieën: 216kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 20g
,
Macro vetten: 87%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Doe heet water in de onderste pan van de au bain marie pan. Vul niet te hoog, want als het water kookt mag het de bovenste pan niet aanraken! Zet de complete pan zonder deksel op hoog vuur en breng aan de kook. 
    au bain-marie pan
  • Hak de chocolade in kleine stukjes of rasp de chocolade. 
    Chocolade in kleine stukjes hakken
  • Doe de chocolade in de au bain marie pan en laat smelten. Zodra de chocolade gesmolten is, het vuur direct uitzetten.
    Chocolade smelten au bain marie
  • Voeg nu de helft van de ongeklopte slagroom toe en meng door de chocolade heen. De hete chocolade zal de room direct opnemen. 
    Room aan gesmolten chocolade toevoegen
  • Voeg nu de vanille of rum aroma toe en meng door. Voeg nu ook de mascarpone toe en roer door totdat alle mascarpone is opgenomen en je een gladde mousse hebt. Als dit niet goed lukt, kan je het vuur weer even aanzetten (matig), maar zodra de mascarpone gaat smelten het vuur weer direct uitzetten.
  • Doe de mousse in glazen en zet in de koelkast. Je kan nu de rest van de slagroom kloppen. Zodra de mousse is afgekoeld kan je hem met een toef slagroom serveren. Je kan eventueel wat cacaopoeder over de slagroom strooien.
    Fluweelzachte chocolade mousse