Ga terug
+ servings
Geroosterde bloemkoolsalade met granaatappelpitten

Vegetarische maaltijdsalade met granaatappelpitten

2
8 minuten
52 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool
  • 0.5 stengel bleekselderij
  • 50 gram bruine hazelnoten
  • 20 gram platte peterselie
  • 40 gram granaatappelpitten
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 0.5 theelepel piment
  • 60 ml mayonaise
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.25 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 4 eieren

Voedingswaardes

Calorieën: 551kcal
,
Eiwitten: 19g
,
Bruto koolhydraten: 18g
,
Netto koolhydraten: 11g
,
Vetten: 47g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 13%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210° Celsius.
  • Breek of snij de bloemkool in kleine roosjes en meng de bloemkool met 3 eetlepels olijfolie, het zout en de peper. 
    Bloemkoolroosjes
  • Doe in een ovenschaal en rooster de bloemkool 25-35 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bloemkool krokant en goudbruin begint te worden. 
    Geroosterde bloemkoolroosjes
  • Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt leg je de eieren erin en kook je ze 8 minuten.
  • Zodra de bloemkool klaar is haal je hem uit de oven en laat je het afkoelen. Draai de oventemperatuur nu naar 160° Celsius. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en strooi de bruine hazelnoten hier over uit. Rooster de hazelnoten (in het midden van de oven) 17 minuten. 
    Hazelnoten roosteren
  • Zodra de hazelnoten geroosterd zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen op het aanrecht. Was de bleekselderij en platte peterselie en dep droog. Snij de bleekselderij in ringen en hak of knip de platte peterselie in grove stukken. 
    Platte peterselie in stukken snijden of hakken
  • Pel de eieren en snij ze in stukjes.
  • Doe de granaatappelpitten, de geroosterde bloemkool, bleekselderij, peterselie en eieren in een ruime kom. Maak een dressing van de kaneel, piment en mayonaise en meng dit goed door de salade heen. Meng hier de inmiddels afgekoelde hazelnoten door heen.