Vegetarische maaltijdsalade met granaatappelpitten
2
8 minutenminuten
52 minutenminuten
Ingrediënten
300grambloemkool
0.5stengelbleekselderij
50grambruine hazelnoten
20gramplatte peterselie
40gramgranaatappelpitten
0.5theelepelkaneel
0.5theelepelpiment
60mlmayonaise
0.5theelepelzout
0.25theelepelgrof gemalen zwarte peper
4eieren
Voedingswaardes
Calorieën: 551kcal
,
Eiwitten: 19g
,
Bruto koolhydraten: 18g
,
Netto koolhydraten: 11g
,
Vetten: 47g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 13%
,
Macro eiwitten: 13%
Instructies
Verwarm de oven voor op 210° Celsius.
Breek of snij de bloemkool in kleine roosjes en meng de bloemkool met 3 eetlepels olijfolie, het zout en de peper.
Doe in een ovenschaal en rooster de bloemkool 25-35 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bloemkool krokant en goudbruin begint te worden.
Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt leg je de eieren erin en kook je ze 8 minuten.
Zodra de bloemkool klaar is haal je hem uit de oven en laat je het afkoelen. Draai de oventemperatuur nu naar 160° Celsius. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en strooi de bruine hazelnoten hier over uit. Rooster de hazelnoten (in het midden van de oven) 17 minuten.
Zodra de hazelnoten geroosterd zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen op het aanrecht. Was de bleekselderij en platte peterselie en dep droog. Snij de bleekselderij in ringen en hak of knip de platte peterselie in grove stukken.
Pel de eieren en snij ze in stukjes.
Doe de granaatappelpitten, de geroosterde bloemkool, bleekselderij, peterselie en eieren in een ruime kom. Maak een dressing van de kaneel, piment en mayonaise en meng dit goed door de salade heen. Meng hier de inmiddels afgekoelde hazelnoten door heen.