Ga terug
+ servings
Keto Caesar salade

Keto Caesar salade

3 personen
15 minuten
15 minuten

Ingrediënten

Salade

  • 0.5 citroen
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 ansjovisfilets
  • 120 ml mayonaise
  • 0.5 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • 70 gram kleine (rode) ui
  • 15 ml witte wijn azijn
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 300 gram bloemkool
  • 200 gram Romaine sla

Kipfilet

  • 300 gram kipfilet
  • 1 takje rozemarijn
  • 30 ml extra vierge olijfolie

Croutons

  • 75 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels psyllium
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eiwitten
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel platte peterselie
  • 0.25 theelepel zout
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Voedingswaardes

Calorieën: 993kcal
,
Eiwitten: 37g
,
Bruto koolhydraten: 25g
,
Netto koolhydraten: 13g
,
Vetten: 85g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

Croutons

  • Verwarm de oven voor op 175° Celcius. 
  • Meng het amandelmeel, bakpoeder, psyllium, knoflookpoeder, zout, fijn gehakte peterselie en fijn geraspte Parmezaanse kaas door elkaar heen. 
    Keto croutons maken
  • Voeg hier de eiwitten aan toe en meng alles goed door elkaar met een vork of met je handen. Je moet een dik plakkerig beslag krijgen. 
  • Verdeel het beslag in 2 ballen en druk die fijn zodat je twee platte koeken krijgt. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en bak de 2 platte koeken 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze mogen niet bruin worden aan de randen.
    Keto croutons in de oven
  • Haal de koeken uit de oven en snij ze in blokjes (croutons). Verspreid de croutons over het vel bakpapier op de bakplaat en drizzle de olijfolie hierover. Doe weer in de oven. De croutons zijn klaar als ze er mooi knapperig uit zien.  
    in stukjes snijden en je hebt keto croutons

Salade

  • Rasp de schil van de citroen en rasp de Parmezaanse kaas. Snij de ansjovies in kleine stukjes en doe alles in een ruime kom. Doe hier de mayonaise, Worcestersaus en mosterd bij en meng goed door elkaar heen.
    Caesar dressing
  • Pers de halve citroen uit en doe in een beker. Voeg hier de witte wijnazijn en extra vierge olijfolie en meng goed door elkaar heen, voeg aan de kom toe. Dit wordt de dressing voor de salade.
    Caesar salade dressing maken
  • Was de Romaine salade, droog het in een salade centrifuge of dep droog met keukenpapier. Snij het dan in reepjes en voeg aan de kom toe. Goed doormengen.
    Romaine salade in fijne reepjes snijden
  • Pel de ui en snij in heel dunne plakken. Dit kan je het beste doen met een mandoline. Voeg de heel fijn gesneden uit toe aan de kom.
  • Haal de bladeren van de bloemkool en rasp een halve bloemkool heel fijn met de mandoline. Je krijgt dan dunne sliertjes, dus niet hetzelfde als bloemkoolrijst! Doe in de kom en meng alles goed door elkaar heen. 
    Bloemkool fijn snijden met de mandoline
  • Neem een vel bakpapier en leg hier de kipfilet op. Bedek de kipfilet met de rozemarijn en leg hier dan nog een vel bakpapier bovenop. Sla de kipfilet nu mooi egaal plat met een deegroller of een mok. 
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en zodra de olie heet is, voeg je de kipfilet (met rozemarijn eraan vast) toe. Bak de kipfilet 4 minuten aan elke zijde (8 minuten in het totaal).
    Kipfilet bakken
  • Zodra de kipfilet gaar is, leg je het op een snijplank en snij je het in repen van ongeveer 1 cm dik. 
  • Doe op elk bord een flinke hoop van de salade en leg daar repen kipfilet bovenop en verdeel de croutons over de borden. 
    Keto Caesar salade