1theelepelroomboter(om springvorm mee in te vetten)
Voedingswaardes
Calorieën: 1063kcal
,
Eiwitten: 54g
,
Bruto koolhydraten: 25g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 84g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 20%
Instructies
Pizza bodem
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.
Klop de eieren los in een kom.
Rasp de kaas, met de hand of in een keukenmachine.
Mix de geraspte kaas, Worcestershire saus en de psyllium door de eieren. Laat even staan om in te dikken (ongeveer 5 minuten).
Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat. Spreid het ei-kaas mengsel uit in een ingevette springvorm (zonder bodem) op de bakplaat en zet in de oven.
Na ongeveer 20 minuten, voelt het deeg lichtverend als je het zachtjes induwt. Haal de bakplaat uit de oven - de bodem is nu klaar om je toppings erop te doen. Laat de oven nog aanstaan, want de pizza gaat straks weer terug de oven in.
Toppings voor de pizza
Voor de quattro stagioni, smeer je eerst een dun laagje tomatenpuree op de pizzabodem.
Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of wat keukenpapier en snij ze in plakjes.
Was de tomaat, dep droog en snij in plakjes.
Bedek een kwart van de pizza met champignons, een kwart met plakjes tomaat met daaroverheen olijven, een kwart met de plak ham en de laatste kwart met artisjokbodems.
Drizzle de olijfolie over de pizza, vooral over de champignons. Zet de pizza nog ongeveer 5-10 minuten in de oven. Als de groenten goed warm aanvoelen is de pizza klaar. Haal de pizza uit de oven.