Ga terug
+ servings

Keto pizza Quattro Stagioni

1 persoon
10 minuten
25 minuten

Ingrediënten

Pizza bodem

  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte jonge kaas 48+
  • theelepel Worcestershire saus
  • eetlepels psyllium

Pizza topping

  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 50 gram artisjokharten
  • 50 gram tomaat
  • 50 gram champignons
  • 20 gram Prosciutto Cotto (of gekookte ham)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel roomboter (om springvorm mee in te vetten)

Voedingswaardes

Calorieën: 1063kcal
,
Eiwitten: 54g
,
Bruto koolhydraten: 25g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 84g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

Pizza bodem

  • Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren los in een kom.
    Mixer die eieren losklopt
  • Rasp de kaas, met de hand of in een keukenmachine.
  • Mix de geraspte kaas, Worcestershire saus en de psyllium door de eieren. Laat even staan om in te dikken (ongeveer 5 minuten).
    Mixer met kom met kaas-eierbeslag
  • Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat. Spreid het ei-kaas mengsel uit in een ingevette springvorm (zonder bodem) op de bakplaat en zet in de oven.
  • Na ongeveer 20 minuten, voelt het deeg lichtverend als je het zachtjes induwt. Haal de bakplaat uit de oven - de bodem is nu klaar om je toppings erop te doen. Laat de oven nog aanstaan, want de pizza gaat straks weer terug de oven in.
    Springvorm met gebakken pizza bodem

Toppings voor de pizza

  • Voor de quattro stagioni, smeer je eerst een dun laagje tomatenpuree op de pizzabodem.
  • Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of wat keukenpapier en snij ze in plakjes.
  • Was de tomaat, dep droog en snij in plakjes.
    Snijplank met plakjes tomaat
  • Bedek een kwart van de pizza met champignons, een kwart met plakjes tomaat met daaroverheen olijven, een kwart met de plak ham en de laatste kwart met artisjokbodems.
    Pizza Quattro Stagioni
  • Drizzle de olijfolie over de pizza, vooral over de champignons. Zet de pizza nog ongeveer 5-10 minuten in de oven. Als de groenten goed warm aanvoelen is de pizza klaar. Haal de pizza uit de oven.
    Pizza op bakpapier