Ga terug
+ servings
Feestje? Maak deze lekkere en gezonde hapjes. Worst en kaas.

Keto hapjes: salami, olijven en kaas met groente crudite en dip

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 50 g salami
  • 50 g ham of Parma ham
  • 50 g casselerrib
  • 3 eetlepels gemengde olijven
  • 150 g kaas bijvoorkeur jonge romige kaas

Groente schaal

  • 1 struik witlof snij in de lengte richting in vier stukken
  • 10 cm komkommer in lange, dunne reepjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 paprika's bijvoorbeeld rood en geel

Voedingswaardes

Calorieën: 230kcal
,
Eiwitten: 16g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 16g
,
Macro vetten: 60%
,
Macro koolhydraten: 13%
,
Macro eiwitten: 27%

Instructies

Vlees-kaas schotel

  • Leg de plakjes vlees en kaas op een schotel en garneer met olijven.

Groente schotel

  • Snij de groenten in dunne, lange repen zodat je ermee kan dippen. Je kan bijvoorbeeld witlof, little gem sla, komkommer, gekleurde paprikas en bleekselderij gebruiken.

Dips

  • Neem drie kleine kommetjes. In het eerste kommetje doe je 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet). In de andere twee kommetjes meng je 1 eetlepel mayonnaise met 1 eetlepel Griekse yoghurt. Voeg aan 1 kommetje 1 theelepel knoflook poeder toe en roer goed door. Voeg aan het laatste kommetje 1 theelepel kerriepoeder toe en roer goed door. Serveer deze dips met de groenten.