Ga terug
+ servings

Pudding (Trifle)

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram avocado (normale avocado)
  • 150 ml kokosroom
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel limoenzest (zest van 1 limoen)
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 75 g frambozen (vers of diepvries)
  • 150 ml slagroom (of eventueel kokosroom)

Voedingswaardes

Calorieën: 252kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 25g
,
Macro vetten: 88%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 3%

Instructies

Avocado-limoen mousse

  • Haal de avocado uit de schil en snij in blokjes.
    avocado in blokjes snijden
  • Doe de avocado blokjes in een hoge mengbeker van een staafmixer.
    Avocado blokjes in een mengbeker doen
  • Schep de kokosroom uit een pak kokosmelk. Als je niet genoeg kokosroom hebt kan je het aanvullen met een beetje kokosmelk of mascarpone. Doe in de mengbeker met de avocado.
  • Zest een limoen en doe de limoenzest in de mengbeker.
  • Voeg nu het limoensap en een snufje zout toe. Het zout versterkt de smaak.
    Voeg limoensap aan de mengbeker toe.
  • Nu de helft van het vanille aroma toevoegen.
    Vanille aroma aan de mengbeker toevoegen
  • Meng alles goed door elkaar heen met een staafblender.
    Meng tot een gladde mousse met de staafblender
  • Proef een beetje van de mousse en voeg zo nodig nog wat extra limoensap en/of een beetje zout toe.
    Proef de mousse en voeg zonodig nog wat limoensap en/of een snufje zout toe

Frambozen laagje

  • Als je diepvries frambozen hebt, voeg dan de rest van het vanille aroma toe en meng met de staafblender. Als je verse frambozen hebt, voeg dan het vanille aroma toe en prak met een vork. Hou een paar apart om mee te garneren.

Slagroom

  • Klop de slagroom of gebruik een slagroomapparaat.

Laagjes maken

  • Vul glazen of dessert schaaltjes met een laag avocado-limoen mousse, doe daar een laagje frambozen bovenop en top met geklopte, ongezoete slagroom. Garneer met frambozen en/of een schijfje limoen.
  • Zet eventueel in de koelkast om het steviger te laten worden.