Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de ramekins in. Zodra de ramekins de oven ingaan, de temperatuur verlagen naar 175ºC.
Breek of snij de chocolade in kleinere stukken. Doe de gesneden chocola in een au bain marie pan. Voeg de roomboter toe en roer de gesmolten boter door de gesmolten chocolade.
Voeg vervolgens het vanille aroma toe en roer alles door elkaar. Doe het gas uit laat het chocolade mengsel een beetje koelen, maar laat het niet hard worden!
Breek de eieren in een kom en klop de eieren met een handmixer, totdat ze luchtig zijn (ongeveer 2-3 minuten) en schuimen.
Schenk de eieren in het pannetje met het chocolademengsel (het vuur is dus uit!) Meng het goed doorelkaar met een lepel of vork. Het mengsel moet mooi glad en egaal bruin zijn.
Schenk het mengsel in de ramekins en bak 5 minuten in een voorverwarmde oven op 175ºC.
Haal de ramekins uit de oven en serveer terwijl het dessert nog lauw is want dan is de chocolade binnenin nog goed vloeibaar. Versier eventueel met wat frambozen.