Ga terug
+ servings

Salade Niçoise met tonijn steak

3 personen
10 minuten
8 minuten

Ingrediënten

Tonijn steaks

  • 375 gram tonijn steaks
  • 3 eetlepels roomboter

Eieren

  • 3 eieren

Groente

  • 0.5 knolselderij
  • 90 gram cherry tomaatjes
  • 180 gram haricot verts
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels olijven

Dressing

  • 200 ml mayonaise

Voedingswaardes

Calorieën: 878kcal
,
Eiwitten: 39g
,
Bruto koolhydraten: 17g
,
Netto koolhydraten: 13g
,
Vetten: 73g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

Eieren

  • Begin met het koken van de eieren. Kook ze in 8 minuten en leg ze dan in een pan met koud water om af te koelen.
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Leg de eieren op een grote platte schaal.

Tonijn steaks

  • Smelt de boter in een grill pan.
  • Bak de tonijn in 2.5 minuut per kant gaar (of totdat ze gaar zijn, afhankelijk van de dikte van de tonijn steak).

Groente

  • Gebruik een halve selderij knol. Snij de halve knol in 1.5 cm dikke plakken. Haal de schil eraf en snij de plakken in kleine blokjes (ongeveer 1cm -1.5 cm). Gaar de blokjes in de magnetron of in een steelpannetje met wat water. Laat dan afkoelen.
  • Laat de haricot verts uitlekken en leg ze dan in het midden van de serveerschaal. Houd nog wel ruimte over voor de selderijknol.
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Rangschik ze aan de rand van de serveer schaal.
  • Leg de tonijn steaks bovenop de haricot verts.
  • Rangschik de selderijknol blokjes naast de haricot verts.
  • Was de radijsjes en halveer ze. Leg ze aan de rand van de serveer schaal.
  • Leg de uitgelekte kappertjes en olijven ook aan de rand van de serveerschaal.
  • Strooi zout en peper naar smaak over de eieren, tonijn en groente.
  • Serveer met mayonaise of meng de mayonaise er al doorheen.