Ga terug
+ servings
Keto Keralan vis-kerrie 20

Keto Keralan kerrie-visschotel

4 personen
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2.5 cm verse gemberwortel
  • 1 rode chilipeper
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel milde madras kerriepoeder
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 600 gram koolvisfilet
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml kokosmelk (Aroy D)
  • paar takjes koriander
  • 100 ml extra vierge kokosolie (koud geperst)

Voedingswaardes

Calorieën: 598kcal
,
Eiwitten: 34g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 48g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Pel de ui en snij in kleine stukjes.
    Groene snijplank met fijngesnipperde rode ui
  • Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een groot mes. Je kan het velletje nu makkelijk eraf halen. Snij de knoflook dan in kleine stukjes en doe in de kom.
    Groene snijplank met geplette teentjes knoflook
  • Schil de gember en snij de gember in kleine stukjes.
  • Snij de chili peper in kleine stukjes of in kleine ringetjes en voeg aan de kom toe. Voeg ook de kerrie poeder toe en mix alles door elkaar.
  • Voeg ook de kerrie poeder aan de kom toe en mix alles door elkaar.
  • Verwarm de kokosolie in een grote braadpan.
    Koudgeperste kokosolie
  • Zodra de kokosolie gesmolten is, het vuur lager zetten en de mosterdzaadjes toevoegen en die laten poppen.
    Mosterdzaadjes in hete kokosolie
  • Voeg nu de inhoud van de kom aan de braadpan toe en laat op matig vuur 5 minuten zachtjes bakken. De ui moet mooi zacht worden.
  • Doe nu de chili poeder en kurkuma in de (lege) kom met een klein scheutje (1-2 eetlepels) kokosmelk. Meng door elkaar en voeg toe aan de braadpan. Laat 1 minuut sudderen.
    Groene kom met kokosmelk en specerijen
  • Doe het blik tomaten in de kom en voeg de kokosmelk toe. Meng goed door elkaar.
  • Voeg het kokosroom-tomaten mengsel toe aan de braadpan en leg de stukken visfilet in de braadpan. Kook op matig vuur in 20 minuten gaar. Het moet pruttelen, maar niet heel hard koken, want dan kook je de vis kapot. Als het te droog wordt, kan je een scheutje kokoswater toevoegen. Je wil een mooie niet te dunne en niet te dikke saus.
    Pan met vis in Keralan kokos specerijen mix
  • Doe de koriander in een kom met heel koud water en laat een aantal minuten staan. Daarna de koriander droogdeppen met keukenpapier en gebruiken om te garneren.
    Kom met koriander in koud water