Ga terug
+ servings

Pittige chipotle schouderkarbonade met paprikaboter

4 personen
15 minuten
20 minuten

Ingrediënten

Schouderkarbonades

  • 600 gram schouderkarbonades
  • 2 eetlepels chipotle
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 0.5 theelepel zout

Paprika boter

  • 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel grof zeezout
  • 0.25 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 0.25 theelepel gerookte paprika poeder

Voedingswaardes

Calorieën: 442kcal
,
Eiwitten: 19g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 39g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

Varkenskarbonades

  • Mix de chipotle met de olie en het zout in een kommetje.
    Chipotle marinade maken
  • Gebruik een kwastje om de chipotle mix over de karbonade te smeren (beide kanten). Laat 15 minuten op kamertemperatuur staan.
  • Zet de grillpan zonder toegevoegd vet op hoog vuur. Gril het vlees nu in 20-30 minuten gaar in een heel hete grillpan. Keer halverwege.
    Grill de schouderkarbonades in een hete grillpan
  • Als de karbonades te donker worden, het vuur iets lager zetten.

Paprika boter

  • Meng de roomboter, fijngesnipperde knoflook, peper, zout en gerookte paprika poeder met een vork goed doorelkaar. Zet dan in de koelkast om op te stijven.
    paprikaboter
  • Serveer de karbonades met een flinke hoeveelheid (meer dan op de foto!) paprikaboter.