Ga terug
+ servings

Mediterraanse bloemkool cous-cous

4 personen
10 minuten
8 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 bloemkool
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 50 gram wilde spinazie
  • 50 gram zongedroogde tomaten Je kan gedroogde zongedroogde tomaten kopen bij Albert Heijn en die 10 minuten in heet water weken.
  • 120 gram gemengde olijven
  • 0.5 theelepel komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 30 ml citroensap
  • 100 gram feta
  • 10 gram basilicumblaadjes

Voedingswaardes

Calorieën: 366kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 33g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 8%

Instructies

  • Snij de halve bloemkool in kleinere stukken zodat je ze door de keukenmachine kan doen of rasp met de hand, totdat je bloemkoolsnippers krijgt die op cous-cous lijken.
  • Haal de nerf uit de boerenkoolbladeren als je boerenkool gebruikt en snij de (spinazie of boerenkool) bladeren in lange reepjes. Gebruik alleen de bladeren en niet de steeltjes.
  • Maak het teentje knoflook schoon en snij het in kleine stukjes of hak het met een hakmolen.
  • Verhit de olijfolie en boter in een diepe pan op matig-warm vuur. Doe hier de fijngesnipperde knoflook en boerenkool (of spinazie) reepjes in. Roer dit voorzichtig totdat de blaadjes zacht worden (ongeveer 2 minuten).
  • Doe nu de bloemkool couscous in de pan en voeg het zout toe. Roer voorzichtig. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en roer alles door elkaar. Bak, al roerende, in 2-3 minuten gaar.
  • Haal van het vuur en voeg het citroensap toe en mix doorelkaar. Schep het nu in een serveerschaal en bestrooi eventueel met gekruimelde feta en gesnipperde basilicumblaadjes.