Ga terug
+ servings
Gebakken eieren met tomaat, spek en champignons

Gebakken eieren met tomaat, spek en champignons

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram champignons
  • 50 gram ontbijtspek
  • 1 tomaat
  • 4 eieren
  • 1 blaadje salie
  • 30 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 355kcal
,
Eiwitten: 16g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 31g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Borstel de champignons met een champignonborsteltje (of een keukenpapiertje) en snij ze in plakjes.
    Borstel de champignons met een champignonborsteltje en snij ze dan in plakjes
  • Smelt de helft van de boter in een koekenpan op matig vuur, zodat de boter niet bruin wordt.
    Boter smelten maar niet bruin laten worden
  • Voeg de champignons toe en laat ze zachtjes op matig vuur bakken. Knip het blaadjes salie over de champignons heen en laat de salie meebakken.
  • Was de tomaat, dep droog en snij in plakjes.
    snij de tomaat in plakjes
  • Schuif de champignons op één helft van de pan en leg de plakjes tomaat op de andere helft.
    Leg de plakjes tomaat in de pan met champignons
  • In een andere koekenpan de rest van de boter smelten. Snij ondertussen het ontbijtspek in reepjes.
    Ontbijtspek in reepjes snijden
  • Zodra de boter gesmolten is, de stukjes ontbijtspek toevoegen en op matig-hoog vuur in een paar minuten knapperig bakken. Af en toe even doorroeren.
    Stukjes ontbijtspek in een paar minuten knapperig bakken.
  • Keer de tomatenplakjes en de champignons voorzichtig om en strooi er wat peper en zout overheen terwijl het spek aan het bakken is.
  • Haal het knapperige spek uit de pan en doe in een bakje. Breek de eieren nu in de pan waar nog vet van het spek in zit. Strooi peper en zout over de eidooiers. Zodra het eiwit stevig is zijn de eieren klaar.
    Breek de eieren in de pan
  • Leg de eieren op een bord en voeg de tomaat en champignons toe. Strooi de stukjes uitgebakken spek erover heen.