Roerei op zijn Italiaans: Uova strapazzate con pomodori
4personen
5 minutenminuten
20 minutenminuten
Ingrediënten
8eieren
400gramvleestomaten
60mlextra vierge olijfolie
15grambasilicumblaadjes
peper en zout
Voedingswaardes
Calorieën: 277kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 24g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 17%
Instructies
Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan op matig vuur.
Was de tomaten en dep ze droog met keukenpapier. Snij ze in kleine stukjes.
Was de basilicum en dep droog met keukenpapier. Houdt een paar blaadjes apart om mee te garneren. De rest van de basilicum in stukjes hakken of snijden.
Doe de tomaten in de koekepan en laat ze 5-10 minuten sudderen, zodat de tomaten niet meer heel nat zijn.
Klop de eieren goed los in een kom. Voeg de basilicum toe (hou een paar blaadjes apart om mee te garneren).
Voeg de eieren aan de tomaten toe en roer voorzichtig totdat de eieren gaar zijn. Dit duurt 5-10 minuten, afhankelijk van de pan en hoe hoog het vuur is. Je wilt niet dat de eieren helemaal droog zijn.
Breng op smaak met zout en peper en garneer met een paar blaadjes basilicum.