Ga terug
+ servings
roerei op zijn italiaans

Roerei op zijn Italiaans: Uova strapazzate con pomodori

4 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 400 gram vleestomaten
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 15 gram basilicumblaadjes
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 277kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 24g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan op matig vuur.
    olijfolie verhitten
  • Was de tomaten en dep ze droog met keukenpapier. Snij ze in kleine stukjes.
  • Was de basilicum en dep droog met keukenpapier. Houdt een paar blaadjes apart om mee te garneren. De rest van de basilicum in stukjes hakken of snijden.
    basilicum
  • Doe de tomaten in de koekepan en laat ze 5-10 minuten sudderen, zodat de tomaten niet meer heel nat zijn.
    tomaten in pan
  • Klop de eieren goed los in een kom. Voeg de basilicum toe (hou een paar blaadjes apart om mee te garneren).
    eieren kloppen met basilicum
  • Voeg de eieren aan de tomaten toe en roer voorzichtig totdat de eieren gaar zijn. Dit duurt 5-10 minuten, afhankelijk van de pan en hoe hoog het vuur is. Je wilt niet dat de eieren helemaal droog zijn.
    eieren bij tomaat inm pan
  • Breng op smaak met zout en peper en garneer met een paar blaadjes basilicum.
  • Serveer warm bijvoorbeeld met Keto beschuitjes.
    roerei op zijn italiaans