Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij ze dan in niet te kleine stukken.
Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Snij de ansjovis ook in stukjes.
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Zodra de olie heet is de knoflook en de ansjovis toevoegen. Het vuur naar matig hoog zetten en de knoflook en ansjovis een minuut laten bakken.
Nu de paprika toevoegen en even doorscheppen. Laat dit 4-5 minuten bakken op matig hoog vuur.
Was de tomaten en snij in stukken.
Voeg nu de tomaten en paprika poeder aan de pan met paprika toe. Even doorroeren. Laat in 45-60 minuten op laag vuur gaar pruttelen. Je kan de peperonata nu ook in een slowcooker doen en op de lage stand in 3-4 uur garen.
Haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen. Roer er nu de uitgelekte tonijn en de kappertjes door.
Was de peterselie en knip met een schaar in stukken van 2-3 cm. Strooi over de peperonata en serveer.