Ga terug
+ servings
Kabeljauw in kappertjes-tomatensaus

Kabeljauw in kappertjes-tomatensaus

4 personen
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 60 gram rode ui (kleine ui)
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram middelgrote tomaten
  • 150 gram groene paprika
  • 30 gram kappertjes
  • 15 gram platte perterselie
  • 120 ml extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 414kcal
,
Eiwitten: 24g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 31g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

  • Maak de ui schoon en snij in kleine stukjes.
    Groene snij plank met heel kleine stukjes rode ui
  • Maak de knoflook schoon door met de zijkant van een groot mes de knoflook plat te slaan. Je kan dan het velletje er makkelijk afhalen. Snij de knoflook nu in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op medium hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten totdat de ui zacht wordt.
    Braadpan met olijfolie en de rode ui en knoflook
  • Was de paprika en dep droog. Haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika dan in dunne repen. Voeg de repen paprika toe aan de ui en knoflook en bak ze een paar minuten, zodat ze wat zachter beginnen te worden.
  • Was de tomaten en snij in stukjes.
    Groene snijplank met in stukjes gesneden tomaten
  • Voeg de stukjes tomaat toe aan de braadpan en laat 10 minuten meebakken, zodat het vocht inkookt.
    Braadpan met de tomatenstukjes en repen groene paprika
  • Voeg nu de kappertjes toe en laat 5 minuten op een laag vuur pruttelen.
    Braadpan met tomaten en kappertjes
  • Bestrooi de visfilet met zout en peper en leg ze dan in de tomatensaus. Laat 10-15 minuten koken op laag vuur, tot dat de vis gaar is.
  • Doe de platte peterselie even in een kom met koud water. Dep daarna droog en snij in stukjes. Garneer de visschotel met de platte peterselie.