Maak de ui en knoflook schoon. Hak de ui en knoflook teentjes in kleine stukjes. Snij de bleekselderij en chili peper (met de zaadjes er in) ook in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan op medium hoog vuur. Zodra de olie heet is, de ui, knoflook, bleekselderij en chili peper een paar minuten laten fruiten op matig hoog vuur.
Kneus de peperkorrels in een vijzel of met de zijkant van een groot mes en voeg de peper toe aan de pan.
Snij het vlees in stukken en voeg toe aan de pan. Zet het vuur op hoog en bruin het vlees aan alle kanten.
Zodra het vlees rondom bruin is, de inhoud van de braadpan in de slowcooker doen. Voeg nu ook de tomaten toe. Roer even door elkaar heen.
Giet nu de wijn erbij en roer even door.
Je kan de Peposo in 2-3 uur in een braadpan op matig vuur laten garen of in de slowcooker in 6-8 (of langer) uur op de lage stand of 3-4 uur op de hoge stand.