Ga terug
+ servings
Wit kommetje met zelfgemaakte Thaise Curry paste

Thaise groene curry paste

6 eetlepels
10 minuten

Ingrediënten

  • 2 groene chili pepers
  • 1 sjallot
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 10 gram verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 limoen (sap en zest)
  • 4 kaffir limoenblaadjes (verkrijgbaar bij Toko's of online)
  • 2.5 cm galangal
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel Kikkoman Tamari soja saus (Deze glutenvrije soja sauce heeft veel minder koolhydraten, verkrijgbaar bij Jumbo)

Voedingswaardes

Calorieën: 60kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 5g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 25%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Doe de verse koriander in een kommetje met ijskoud water.
  • Was de chili pepers en snij ze in kleine ringetjes. Als je milde pepers hebt, laat de zaadjes er dan inzitten, als ze heel scherp zijn kan je ze beter wel verwijderen.
  • Maak het sjalotje schoon en snij in stukjes.
    Houten snijplank met in kleine stukjes gesneden sjalot
  • Haal de buitenkant van de gemberwortel af met een dunschiller en snij de gember in dunnen plakjes. Snij de plakjes dan in heel kleine stukjes.
    Houten snijplank met verse gember
  • Laat de koriander even uitlekke en dep voorzichtig met wat keukenpapier droog. Snij de blaadjes en steeltjes in kleine stukjes of knip met een schaar.
  • Snij de citroengrasstengel in kleine ringetjes.
  • Was en droog de limoen. Zest de limoen met een zesteur of voorzichtig met een rasp.
    Houten snijplank met limoen, zesteur en limoenzest
  • Pers de limoen uit.
    Limoen op citruspers
  • Kruimel de limoenblaadjes (kaffir) in stukjes/
  • Maak de galangal schoon en snij in kleine stukjes.
    Houten snijplank met galangal
  • Doe alle ingrediënten in een kom en voeg de koriander zaadjes, komijnpoeder, peper, soja saus en olijfolie toe. Maak met een handblender of de keukenmachine fijn tot een mooie pasta, het geeft niet of er nog stukjes te zien zijn, het hoeft geen saus te worden.
    Kom met alle ingrediënten voor Thaise curry paste