Ga terug
+ servings

Gevulde tomaat met tonijnmayonaise, roombrie en chorizo

1 persoon
5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram tomaat
  • 100 gram tonijn
  • 1 eetlepel basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel kappertjes (optioneel, of olijven)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 50 gram roombrie
  • 50 gram chorizo (of salami)

Voedingswaardes

Calorieën: 814kcal
,
Eiwitten: 49g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 65g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

  • Was de tomaat en basilicumblaadjes en dep droog.
  • Snij het bovenkantje van de tomaat en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit. Strooi wat zout en peper in de tomaat. Leg de tomaat nu op z'n kop op een stukje keukenpapier.
    tomaat uithollen
  • Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Knip de basilicum in kleine stukjes en voeg aan de kom toe.
  • Voeg de kappertjes toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar met een vork.
    Voeg de kappertjes aan de kom toe
  • Voeg de mayonaise toe en meng door elkaar heen. Vul de tomaat met dit mengsel en garneer met nog een klein beetje mayonaise en een blaadjes basilicum.
  • Serveer met een stukje (room)brie en wat plakjes chorizo (of salami). Als je hem mee naar werk neemt, wikkel hem dan strak in vershoudfolie of aluminiumfolie.
    Tomaat met tonijnmayonasie, brie en chorizo