Ga terug
+ servings

Pompoensoep met amandelen

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 275 gram pompoenpuree
  • 200 gram mascarpone
  • 4 eetlepels witte amandelen
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 0.5 theelepel peper
  • 900 ml kokend water

Voedingswaardes

Calorieën: 317kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 28g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 14%
,
Macro eiwitten: 8%

Instructies

  • Haal de room minimaal 10-15 minuten voordat je hem gaat gebruiken uit de koelkast.
  • Doe de pompoenpuree met 900 ml heet water in een ruime pan, voeg peper en nootmuskaat toe, en breng aan de kook. Laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  • Rooster ondertussen de amandelen in een koekepan droog of in een beetje boter, totdat ze mooi bruin zijn en lekker ruiken. Als je bruine amandelen hebt, leg ze dan eerst een aantal minuten in kokend water en haal dan het bruine vliesje eraf.
  • Haal de pan met pompoensoep van het vuur!
  • Voeg de mascarpone toe en roer goed door de soep heen.
  • Doe de soep in borden, sprinkel de geroosterde amandelen erover heen en voeg eventueel nog wat peper toe.