gelatine blaadjes of agar agarGenoeg om 0.7 liter te binden
Vruchtensaus
50gramaardbeien, frambozen en/of bosbessen
20grambanaanoptioneel
0.25theelepelvanille extract
Voedingswaardes
Calorieën: 205kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 18g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 8%
Instructies
Pureer de banaan met een beetje amandelmelk.
Verwarm de amandelmelk, gepureerde banaan en de double cream in een steelplan. Voeg het amandelextract toe. Breng het tegen de kook, maar het mag niet koken. Haal dan van het vuur af.
Volg de instructies voor de gelatine blaadjes of agar agar. Gelatine blaadjes moeten meestal even in koud water weken, uitgeknepen en dan aan het warme gerecht toegevoegd. Zorg dat het eerste blaadje is opgelost, voordat je het volgende blaadje toevoegt. Zodra alle gelatineblaadjes zijn toegevoegd, iets laten afkoelen (ongeveer 10 minuten).
Meng dan 150 ml volle Griekse yoghurt door het amandelmelk mengsel. Schenk in een met koud water omgespoelde puddingvorm.
Zet een aantal uur in de koelkast om op te stijven.
Vruchtensaus
Pureer een handje schoongemaakte aardbeien en/of frambozen en/of bosbessen.
Voeg eventueel een paar plakjes banaan toe als de saus te zuur is, en pureer de banaan door de rest van het fruit. Je kan eventueel ook wat vanille extract toevoegen.
Schenk de saus over de pudding direct voor het serveren.