Ga terug
+ servings
Mooie keto amandelpudding

Amandelpudding met aardbeiensaus

4 personen

Ingrediënten

Amandelpudding

  • 300 ml amandelmelk
  • 75 ml slagroom
  • 75 gram mascarpone
  • 150 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 theelepel amandelextract
  • 50 gram banaan
  • gelatine blaadjes of agar agar Genoeg om 0.7 liter te binden

Vruchtensaus

  • 50 gram aardbeien, frambozen en/of bosbessen
  • 20 gram banaan optioneel
  • 0.25 theelepel vanille extract

Voedingswaardes

Calorieën: 205kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 18g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 8%

Instructies

  • Pureer de banaan met een beetje amandelmelk.
  • Verwarm de amandelmelk, gepureerde banaan en de double cream in een steelplan. Voeg het amandelextract toe. Breng het tegen de kook, maar het mag niet koken. Haal dan van het vuur af.
  • Volg de instructies voor de gelatine blaadjes of agar agar. Gelatine blaadjes moeten meestal even in koud water weken, uitgeknepen en dan aan het warme gerecht toegevoegd. Zorg dat het eerste blaadje is opgelost, voordat je het volgende blaadje toevoegt. Zodra alle gelatineblaadjes zijn toegevoegd, iets laten afkoelen (ongeveer 10 minuten).
  • Meng dan 150 ml volle Griekse yoghurt door het amandelmelk mengsel. Schenk in een met koud water omgespoelde puddingvorm.
  • Zet een aantal uur in de koelkast om op te stijven.

Vruchtensaus

  • Pureer een handje schoongemaakte aardbeien en/of frambozen en/of bosbessen.
  • Voeg eventueel een paar plakjes banaan toe als de saus te zuur is, en pureer de banaan door de rest van het fruit. Je kan eventueel ook wat vanille extract toevoegen.
  • Schenk de saus over de pudding direct voor het serveren.