Ga terug
+ servings
Gebakken eieren met ontbijtspek

Gebakken eieren met spek

1 persoon
2 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 30 gram spek (ontbijtspek of Italiaanse Parmaham)
  • 15 gram roomboter
  • zout en peper

Voedingswaardes

Calorieën: 358kcal
,
Eiwitten: 15g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 32g
,
Macro vetten: 82%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Verhit de boter in een koekepan op matig-hoog vuur. De boter moet smelten, maar mag niet donker kleuren.
    roomboter op matig hoog vuur laten smelten
  • Doe de plakjes spek in de pan zodra de boter bijna gesmolten is. Zet het vuur iets hoger, maar de boter mag nog steeds niet bruin kleuren. Zet zo nodig het vuur weer lager.
    plakjes spek in de pan leggen en het vuur iets hoger draaien
  • Breek de eieren in de pan. Voor je pan is het beter als je de eieren breekt door een harde tik met een mes op het midden van het ei te geven en het ei dan open te breken. Als je je ei op de rand van de pan breekt, beschadigd bij veel pannen die rand na een tijdje. Zet het vuur naar matig.
    breek de eieren door met een mes een tik op het midden van het ei te geven. Breek het ei dan voorzichtig open.
  • Strooi wat zout en peper over de eidooiers.
    Strooi peper en zout over de eidooiers
  • Bak de eieren totdat het eiwit stevig is. De dooier mag iets zacht blijven. Als je de dooier helemaal doorgebakken wilt, laat dan nog een paar minuten extra bakken. Je kan de dooier ook sneller laten bakken door een deksel op de pan te doen!
    Gebakken eieren met ontbijtspek