Ga terug
+ servings
rosbiefschotel

Rosbiefschotel zoals in Piedmont

1 persoon
5 minuten
3 minuten

Ingrediënten

Vleesschotel

  • 100 gram plakjes rosbief
  • 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
  • 30 gram roomboter
  • beetje citroensap
  • zout en peper
  • rucola om te garneren

Voedingswaardes

Calorieën: 402kcal
,
Eiwitten: 23g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 35g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten op een matig vuur een paar minuten zodat ze lichtbruin worden. Schep af en toe om.
    pijnboompitten in hete koekenpan roosteren zonder olie
  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. De boter mag niet bruin worden.
  • Leg de plakjes rosbief op een bord. Strooi er zout en peper naar smaak over heen.
  • Strooi de pijnboompitten er over heen en verdeel de rucola blaadjes over de schotel.
  • Schenk de gesmolten boter en een beetje citroensap over het vlees.
    rosbiefschotel