Ga terug
+ servings
Twee stukken kip in tomatensaus met olijven en pijnboompitten op een marmeren ondergrond

Kip met olijven en pijnboompitten

4 personen
10 minuten
45 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipkarbonades met vel
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje majoraan
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik (of in stukjes gesneden verse tomaten)
  • 60 gram groene olijven
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • zout en peper

Voedingswaardes

Calorieën: 433kcal
,
Eiwitten: 22g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 32g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Doe de kipkarbonade in de pan.
    Braadpan met stukken kip in olijfolie
  • Bruin de kipkarbonade aan alle kanten op een medium hoog vuur. Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes. Doe in de pan en roer even door. Voeg ook de hele tak rozemarijn toe.
  • Zodra de knoflook begint te kleuren, de majoraan en de wijn aan de pan toevoegen en het vuur lager draaien.
    Kip in braadpan met toegevoegde wijn
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en doe een deksel op de pan. Laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een koekepan, eventueel in een beetje olijfolie. Goed blijven roeren.
  • Draai de kipkarbonade om en voeg nu de tomaten, olijven en pijnboompitten toe. Zet het vuur even wat hoger, zodat het weer gaat koken.
  • Laat 15-20 minuten doorkoken op lager vuur, totdat de kip helemaal gaar is.