400gramtomatenblokjes uit blik(of in stukjes gesneden verse tomaten)
60gramgroene olijven
1eetlepelpijnboompitten
zout en peper
Voedingswaardes
Calorieën: 433kcal
,
Eiwitten: 22g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 32g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 22%
Instructies
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Doe de kipkarbonade in de pan.
Bruin de kipkarbonade aan alle kanten op een medium hoog vuur. Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes. Doe in de pan en roer even door. Voeg ook de hele tak rozemarijn toe.
Zodra de knoflook begint te kleuren, de majoraan en de wijn aan de pan toevoegen en het vuur lager draaien.
Voeg zout en peper naar smaak toe en doe een deksel op de pan. Laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een koekepan, eventueel in een beetje olijfolie. Goed blijven roeren.
Draai de kipkarbonade om en voeg nu de tomaten, olijven en pijnboompitten toe. Zet het vuur even wat hoger, zodat het weer gaat koken.
Laat 15-20 minuten doorkoken op lager vuur, totdat de kip helemaal gaar is.