100gramgemengde sla(bijvoorbeeld een combinatie van Radicchio Variegato di Castelfranco en Radicchio Rosso di Treviso
1rode paprika
1vleestomaat
6basilicumblaadjes
25gramProvolone Dolce
1theelepelframbozen azijn(of witte wijnazijn)
2eetlepelsextra vierge Taggiasche olijfolie
⅛theelepelzout
⅛theelepelpeper
Voedingswaardes
Calorieën: 114kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 9g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 21%
,
Macro eiwitten: 10%
Instructies
Scheur de bladeren in grote stukken.
Was de sla en dep droog of droog met een slacentrifuge.
Was de tomaat en snij in mooie plakken.
Bedek de bodem van een slaschaal met de sla en tomaat.
Snij de provolone in dunne reepjes.
Verdeel de reepjes provolone over de sla en tomaat.
Was de paprika, dep droog en snij in mooie ringen. Was de basilicum en dep droog.
Leg de paprikaringen en basilicumblaadjes op je slaschaal.
Maak een eenvoudige vinaigrette door de azijn en de olie in een beker te mengen, breng op smaak met zout en peper. Serveer bij de salade in een kannetje of kommetje, zodat je op je bord de dressing over de salade kan doen.