Ga terug
+ servings
Slaschaal met Italiaanse salade

Lekkere salade met frambozen-vinaigrette

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde sla (bijvoorbeeld een combinatie van Radicchio Variegato di Castelfranco en Radicchio Rosso di Treviso
  • 1 rode paprika
  • 1 vleestomaat
  • 6 basilicumblaadjes
  • 25 gram Provolone Dolce
  • 1 theelepel frambozen azijn (of witte wijnazijn)
  • 2 eetlepels extra vierge Taggiasche olijfolie
  • theelepel zout
  • theelepel peper

Voedingswaardes

Calorieën: 114kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 9g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 21%
,
Macro eiwitten: 10%

Instructies

  • Scheur de bladeren in grote stukken.
    Radicchio
  • Was de sla en dep droog of droog met een slacentrifuge.
    Radicchio in sla centrifuge
  • Was de tomaat en snij in mooie plakken.
    Houten snijplank met plakken tomaat
  • Bedek de bodem van een slaschaal met de sla en tomaat.
    Sla en tomaat in een slaschaal
  • Snij de provolone in dunne reepjes.
  • Verdeel de reepjes provolone over de sla en tomaat.
  • Was de paprika, dep droog en snij in mooie ringen. Was de basilicum en dep droog.
    Paprika in ringen snijden
  • Leg de paprikaringen en basilicumblaadjes op je slaschaal.
    Lekkere Italiaanse salade
  • Maak een eenvoudige vinaigrette door de azijn en de olie in een beker te mengen, breng op smaak met zout en peper. Serveer bij de salade in een kannetje of kommetje, zodat je op je bord de dressing over de salade kan doen.