Ga terug
+ servings
Bordje met een gepocheerd ei

Gepocheerd ei

2 personen
5 minuten
4 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel azijn

Voedingswaardes

Calorieën: 64kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 4g
,
Macro vetten: 56%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 38%

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de azijn toevoegen en doorroeren. Nu het vuur iets lager zetten, maar het water moet wel blijven koken.
    Pan met kokend water en azijn
  • Breek het eerste ei voorzichtig in een kom of beker.
    Kom met soeplepel met daarin een ei
  • Laat het ei heel voorzichtig in de pan met water glijden en laat het dan zachtjes koken.
    ei pocheren
  • Voor een ei dat nog zacht van binnen is kook je het 4 minuten en anders 6 minuten.
  • Herhaal voor de andere eieren (maak ze dus één voor één!)