Ga terug
+ servings
Chia pudding met kersenjam

Chia pudding met kersenjam

1 persoon
5 minuten

Ingrediënten

Chia pudding

  • 150 ml kokosmelk (Aroy D)
  • 20 gram chia zaadjes (2 eetlepels)

Kersenjam

  • 30 gram kersen (zonder pit)
  • 5 gram chia zaadjes (1 theelepel)

Voedingswaardes

Calorieën: 418kcal
,
Eiwitten: 7g
,
Bruto koolhydraten: 18g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 36g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 17%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

Chia pudding

  • Doe de chia zaadjes in een glas of een dessert schaaltje. Voeg de kokosmelk toe en roer heel goed door. Er mogen geen klontjes chia zaad meer zijn.
  • Zet minimaal 1 uur in de koelkast, maar langer (bijvoorbeeld de hele nacht.

Chia kersenjam

  • Was de kersen en ontpit. Doe dit boven een kom om het kersensap op te vangen.
  • Pureer de kersen met een staafblender.
    pureer de kersen
  • Voeg de chiazaadjes toe aan de kersenpuree en meng goed door elkaar heen. Zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat de chia zaadjes kunnen opzwellen.
    voeg de chia zaadjes aan de gepureerde kersen toe en roer goed door elkaar heen

Serveren

  • Schep de chia kersenjam voorzichtig bovenop de chia pudding.
    Chia pudding met kersenjam