Ga terug
+ servings
Gebraden kip op zijn Italiaans

Gebraden kip op zijn Italiaans

4 personen
15 minuten
1 uur 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 90 gram prosciutto di parma
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 200 ml kokend water
  • ½ theelepel peper
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel fijngestampte rozemarijn (of gedroogde rozemarijn)

Vulling voor de kip

  • 150 gram pancetta (of (gerookte) spekblokjes)
  • 8 takjes rozemarijn
  • ½ theelepel grofgemalen peper

Voedingswaardes

Calorieën: 622kcal
,
Eiwitten: 37g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 51g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

Kip vullen

  • Doe de pancetta, rozemarijn (laat de takjes heel) en peper en eventueel wat zout in een kom. Meng goed door elkaar.
  • Vul de buikholte van de kip met dit mengsel. Bindt de kip weer dicht.
    Vul de kip en bind de kip weer dicht
  • Wrijf de buitenkant van de kip in met fijngestampte rozemarijn naaldjes (takjes weggooien) of met gedroogde rozemarijn, zout en de peper.
    Wrijf de kip met zout en peper in

Kip braden

  • Snij de knoflook teentjes in kleine stukjes.
  • Neem een grote braadslee of een grote gietijzeren pan en zet die op matig hoog vuur. Doe de olijfolie in de pan. Zodra de olie warm is de knoflook en plakjes prosciutto toevoegen en 3 minuten laten bruinen op matig vuur.
    prosciutto en knoflook bakken
  • Voeg nu de kip aan de pan toe en draai het vuur iets hoger. Bruin de kip aan alle kanten. Neem hier even de tijd voor, want dit maakt de kip later krokant aan de buitenkant! Als je de kip verder in een slowcooker wilt koken, verwarm je slowcooker nu dan voor op de hoge stand.
  • Zodra de kip aan alle kanten gebruind is, kan je de kip overbrengen naar de slowcooker of op het fornuis blijven koken.
    Kip aan alle kanten bruinen
  • Voeg nu 100ml gekookt water met 1 eetlepel witte wijnazijn toe als je de kip in een braadpan gaat koken. Doe de deksel op de pan en zet het vuur matig laag (kip moet wel blijven pruttelen) en laat 1 uur zachtjes braden.
    Als je de kip in de slowcooker hebt gedaan, voeg je nu 200 ml gekookt water gemengd met 2 eetlepels witte wijnazijn toe. Doe de deksel erop en zet op de lage stand. De kip zal in 4 uur klaar zijn, maar mag ook langer in de slowcooker blijven.
  • Als je de kip in de braadpan braadt, check dan na 1 uur dat de kip niet vast komt te zitten op de bodem van de pan. Voeg nu weer opnieuw 100 ml gekookt water met 1 eetlepel witte wijnazijn toe en draai de kip om. Doe de deksel weer op de pan en laat 35-40 minuten op laag vuur braden.
  • Zodra de kip gaar is valt hij letterlijk van het bot af. Hij ziet er dus niet heel mooi uit, maar is wel heel lekker. Serveer een portie kip met wat van de vulling en krokante parma ham.
    Gebraden kip op zijn Italiaans