Ga terug
+ servings

Meditterane salade met hennepzaad

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram hennepzaad (gepeld!)
  • 100 gram rode puntparika
  • 200 gram komkommer
  • 100 gram tomaat
  • 2 avocado's
  • 30 gram bosui
  • 20 gram spinazie
  • 25 gram hete pepertjes (gebruik ingemaakte pepers)
  • 400 gram Turkse kaas uit blik (of feta)
  • 10 gram muntblaadjes (het liefst kleine fijnere blaadjes, maar anders Marokkaanse munt
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 869kcal
,
Eiwitten: 36g
,
Bruto koolhydraten: 23g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 73g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 16%

Instructies

  • Doe de hennepzaad in een kom en giet er kokend water overheen. Laat een minuut of 5 staan.
  • Was de groente en de munt, dep droog en snij (knip) in kleine stukjes. Als de spinazie blaadjes vrij klein zijn, laat ze dan heel, hetzelfde geldt voor de muntblaadjes.
  • Snij de kaas in kleine blokjes en meng door de groente heen.
  • Laat de hete pepertjes uitlekken en meng dan door de groente heen.
  • Doe het hennepzaad in een zeef of vergieten laat even uitlekken. Dan door de groente mengen.
  • Maak een vinaigrette van het sap van de limoen en de olijfolie en meng door de hennepzaad-groente schotel.