Ga terug
+ servings
Kabeljauw met groenten uit de oven 12

Kabeljauw met groenten uit de oven

4 personen
5 minuten
25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauwfilet Diepvries is prima, maar wel van te voren ontdooien!
  • 1 rode paprika
  • 2 venkelknollen
  • 1 courgette
  • 400 gram middelgrote tomaten
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 340kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 16g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 20g
,
Macro vetten: 52%
,
Macro koolhydraten: 19%
,
Macro eiwitten: 29%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220º celsius.
  • Was de groente en dep droog. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
    Groene snijplank met in plakken gesneden courgette
  • Haal eventueel het buitenste blad van de venkel af (alleen als het er niet mooi uitziet). Snij de venkel in vieren en snij elk kwart dan in plakken. Hou het venkelloof apart om mee te garneren. Als je verse venkel heb kan je de steeltjes in kleine stukjes snijden en ook meebakken.
    Groene snijplank met stukjes venkel
  • Snij de tomaten in plakken van 1-2 cm dik. Maak de paprika schoon en snij in reepjes.
  • Doe een laag courgette plakjes in een ovenschaal (of verdeel over meerdere ovenschalen). Verdeel de reepjes paprika over de courgette.
    Ovenschaal met plakjes courgette en reepjes paprika
  • Dep de kabeljauw goed droog met keukenpapier en verdeel over de groenten in de ovenschaal.
    Ovenschaal met kabeljauw
  • Verdeel de venkel over de kabeljauw.
    Ovenschaal met kabeljauw en daar bovenop venkel
  • Leg nu de plakken tomaat in de ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout.
    Ovenschaal met tomaat bovenop de kabeljauw
  • Giet nu de olijfolie over de ovenschaal met kabeljauw en groenten en bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.