500gramkabeljauwfiletDiepvries is prima, maar wel van te voren ontdooien!
1rode paprika
2venkelknollen
1courgette
400grammiddelgrote tomaten
75mlextra vierge olijfolie
peper en zout
Voedingswaardes
Calorieën: 340kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 16g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 20g
,
Macro vetten: 52%
,
Macro koolhydraten: 19%
,
Macro eiwitten: 29%
Instructies
Verwarm de oven voor op 220º celsius.
Was de groente en dep droog. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Haal eventueel het buitenste blad van de venkel af (alleen als het er niet mooi uitziet). Snij de venkel in vieren en snij elk kwart dan in plakken. Hou het venkelloof apart om mee te garneren. Als je verse venkel heb kan je de steeltjes in kleine stukjes snijden en ook meebakken.
Snij de tomaten in plakken van 1-2 cm dik. Maak de paprika schoon en snij in reepjes.
Doe een laag courgette plakjes in een ovenschaal (of verdeel over meerdere ovenschalen). Verdeel de reepjes paprika over de courgette.
Dep de kabeljauw goed droog met keukenpapier en verdeel over de groenten in de ovenschaal.
Verdeel de venkel over de kabeljauw.
Leg nu de plakken tomaat in de ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout.
Giet nu de olijfolie over de ovenschaal met kabeljauw en groenten en bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.