Ga terug
+ servings

Insalata Greca

2 personen
2 minuten
3 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram tomaat
  • 150 gram komkommer
  • 25 gram sjalot
  • 200 gram feta
  • 60 gram zwarte olijven
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • muntblaadjes (om mee te garneren)

Voedingswaardes

Calorieën: 533kcal
,
Eiwitten: 16g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 47g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 12%

Instructies

  • Maak de sjalot schoon en snij in dunne plakjes.
    Snijplank met plakjes sjalot
  • Was de tomaat en komkommer en snij in dunne plakjes.
  • Rangschik de tomaat en komkommer op het bord. Leg de ui over de tomaat heen.
  • Laat de feta indien nodig uitlekken en snij in kleine 1 cm grote blokjes. Leg in een hoop bovenop de tomaat.
    Houten snijplank met stukjes feta
  • Versier de schaal met de zwarte olijven en strooi oregano over de tomaten.
  • Maak in een klein kopje of kommetje de vinaigrette door de olijfolie, citroensap en peper en zout met een vork of theelepeltje goed met elkaar te mengen.
    sinaasappelolijfolie
  • Schenk de vinaigrette over de salade. Buon appetito!